Het probleem ontvouwt zich voor je neus… met familiepanorama

Familiepanorama ( Sociaal Panorama methode)

Het mooiste van een opstelling met familiepanorama vind ik het inzicht wat je krijgt hoe je in het dagelijks leven functioneert en jezelf neerzet. Je legt als ware je blauwdruk, hoe je sociale werkelijkheid onbewust in je hoofd zit en werkt, uitvergroot op de grond neer. Hierdoor krijg je overzicht en het wordt al snel duidelijk waar de schoen wringt. Met andere woorden; het probleem waarmee je komt ontvouwt zich voor je neus en maakt het tastbaar. Je kunt je meer gericht concentreren en komt vaak zelf tot hele mooie en creatieve oplossingen. Creatieve oplossingen en veranderingen doe je eerst binnen je blauwdruk. Daarna is de drempel wat lager om je doelstelling, hoe jij het graag wil, toe te passen in het dagelijks leven. Je blijft dus niet in een soort bewustwording hangen maar langzamerhand transformeert het zich in het dagelijks leven. Het is helder wat je moet doen en je ervaart minder weerstand. Je onderneemt vaak stappen waar je voorheen nooit aan had gedacht of wat je te eng vond om te doen. Door je nieuwe, meestal positieve ervaringen neemt je zelfvertrouwen toe en krijg je meer lef en moed om datgene te doen wat je wilt doen.

De integratie in het dagelijks leven gebeurt overigens geleidelijk aan, wanneer je er aan toe bent. Dat vind ik zo fijn aan deze methodiek. Daarbij leent deze methodiek zich uitstekend voor het combineren met andere technieken die ik binnen mijn praktijk gebruik. De rode draad blijft dan de opstelling dus je houdt het overzicht en weet precies waar je mee bezig bent.

Zo fijn om te zien dat iemand als vanzelf het roer in handen neemt. En ik… stuur hier en daar bij.

Advertenties

Over Erna

Motto: Mensen hebben mensen nodig. Wie vooral bij mij aankloppen? Hooggevoelige personen, mensen die burnout zijn of overspannen. Mensen die geen ruimte in durven nemen en daardoor moeite hebben zichzelf neer te zetten binnen hun werk en privéleven. In mijn praktijk in Amsterdam Oud West, verzorg ik 1-op-1 trajecten en geef begeleiding aan kleine groepen.
Dit bericht werd geplaatst in bedrijven, betere samenwerking, burnout, familiepanorama, fusie, inzicht, kernkwaliteiten, leidinggevende, oplossingen, overzicht, samenwerken, sociaalpanorama, stress, werkgever, werknemers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het probleem ontvouwt zich voor je neus… met familiepanorama

  1. Ik kan de Familie Panorama met Erna van harte aanbevelen. In zo’n opstelling maak je een overzicht van jezelf en je familie-leden. Hoe jij staat ten opzichte van je familieleden en hoe ze voor jouw gevoel tegenover jou staan. Dat geeft veel inzicht in de verhoudingen onderling en de manier waarop je met je familieleden omgaat. Er wordt zichtbaar gemaakt waar bepaalde blokkades vandaan komen die je kunnen belemmeren op sociaal gebied en hoe je die kunt oplossen.

    De methode is heel eenvoudig en Erna loodst je met humor, veilig en integer door alle verouderde systemen heen. Daarna zet ze samen met jou een nieuw systeem neer waardoor je ongeremd de toekomst in kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s